Van Alphen techniek & design

Van Alphen techniek & design is de allesomvattende naam van het bedrijfje van John van Alphen.

Van Alphen techniek & design

Nadat er een elektrisch aangedreven mestschuif aangekocht werd voor het melkveebedrijf, dacht John van Alphen: “dat kan ik ook wel maken, maar dan beter”. En zo ontstond Van Alphen techniek & design.

Bezoek de website voor elektrische roosterschuiven van Van Alphen techniek & design.

De elektrische mestschuiven zijn doorontwikkeld, vanuit praktijk ervaringen. Gericht op gebruiksgemak, wendbaarheid, duurzaamheid en lage onderhoudskosten zijn er verscheidene roosterschuiven gefabriceerd en geleverd over een groot deel van de wereld, van Polen tot en met Canada!

Golftashouder elektrische scooterVan Alphen techniek & design heeft ook een golftashouder ontworpen en gefabriceerd voor de IGOO scooters van het type LT019. Dit zijn elektrische scooters met dikke banden. Hippe scooters, welke met een snorscooter kenteken op de openbare weg toegelaten zijn.

De wensen van de scooter importeur, mbt de golftashouders, werden door Van Alphen techniek & design omgezet in een keurig ontwerp en later, in de eigen werkplaats, in degelijke golftas dragers voor de IGOO LT019 scooters. De golftashouders zijn passend voor scooters van het type LT019, dus passen waarschijnlijk ook op Citycoco, Rubrider, Juggler, Coolrider, Ecruiser, Urban cruizzer, eeZee rider, etc. (mits ze van het type LT019 zijn).
Hier een link naar dé golfscooter:
https://www.igoonederland.nl/product/igoo-golf-rood/

De golftashouder, zijdelings gedraaid, waardoor deze fungeert als standaard.

Golftasdragers in productie bij Van Alphen techniek & design.

“Oldschool” minibikes.

Van Alphen techniek & design ontwerpt en fabriceert ook minibikes. Geen pocketbikes, maar minibikes!

De geschiedenis van de “oldschool” minibike gaat terug tot in de jaren ’50 in de USA. Daar werden door enthousiastelingen minibikes gemaakt van onderdelen, welke ze in hun garages over hadden, of vonden. Vaak werden dus 4-takt gazonmaaier motoren gebruikt met een horizontale krukas. De USA minibikes en go-karts waren enorm populair onder de Amerikaanse jeugd in de jaren ’60, ’70 en ’80!

De “oldschool” minibikes hebben een prettige zithouding, dit in tegenstelling tot de hedendaagse pocketbikes. De betrouwbaarheid is door de 4-takt motor ook stukken beter: starten en lopen…

“Oldschool” minibike ontworpen en gemaakt door Van Alphen techniek & design.

Van Alphen techniek & design heeft nog geen reproducties gemaakt van originele modellen, maar ontwerpt eigen modellen naar eigen inzicht en let daarbij onder andere op beschikbaarheid en prijs van onderdelen.

Honda GX160

Vaak worden de minibikes van Van Alphen techniek & design uitgerust met een Honda GX160 motor. Dit is een uiterst betrouwbare 4-takt motor met horizontale krukas. Ze worden ook vaak gebruikt in de karting sport, verder als motoren voor: trilplaten, gazonmaaiers, graskantensnijders, verticuteermachines, frezen, betonvlindermachines, stroomaggregaten, etc.

Er is dus ook een breed scala aan aftermarket onderdelen voor deze motoren aanwezig, zoals: billet drijfstangen, zuigers, billet aluminium vliegwielen, uitlaten, carburateurs, koppel omvormers, etc…

Minibikes in productie bij Van Alphen techniek & design.